• Buurtpreventie
 • Meldingen Boskrekels
 • Nieuwsbrief
 • Buurtpreventie
 • Inbraakpreventie
 • Informatie

Met spoed politie nodig: 112
Geen spoed, wel politie/wijkagent: 0900-8844
Meldingen acute storingen gemeente: 349649
Overige meldingen (zie onderstaand) per mail:

buurtpreventiesprundel@gmail.com
en/of
buurtprenventie.aarmend@hotmail.com
buurtpreventie.achterdesintjan@hotmail.nl
buurtpreventie.boskrekels@gmail.com
Buurtpreventie@debranden.nl
brouwersnest@gmail.com
buurtpreventie.dhei@gmail.com
buurtpreventie.versent@hotmail.com

14-04-2014: Melding
Er is op De Heikant een bord ‘overstekende koeien’ verdwenen. De paal staat er nog .
Ter info en misschien zijn er meer mensen die dit herkennen?
Afgelopen vrijdag is onze dochter vanuit Etten-Leur naar Sprundel gefietst. Zij fietste over de Anna van Berchemlaan en vlak bij het winkelcentrum kwam vanuit het Torenpad (?) een auto met vrij hoge snelheid de weg op. De auto is gekeerd en kwam naast haar rijden, er zaten 3 mannen (geen jongens dus) in. De bijrijder probeerde een buis tussen de spaken te duwen (waarschijnlijk een gele elektriciteitsbuis). De volgende dag zagen wij op teletekst staan dat er ook ijzerdraad over de fietspaden was gespannen en ook dat hierdoor iemand ten val is geraakt. Het kenteken, kleur en type auto (zwarte Toyota/Nissan?) zijn doorgespeeld aan de politie (0900-8844).
14-04-2014: Inbraak
Tussen zaterdag 12 april 17.30 uur en zondag 13 april 18.00 uur is er een woninginbraak geweest in de Graaf Ansfriedstraat. Hebt u iets gezien of gehoord dat daarmee verband kan houden, meld dit bij de politie of Buurtpreventie (blijft desgewenst anoniem).
06-04-2014: Verdacht
vandaag zondag 6 april heb ik 2 jongens/ mannen zien fietsen die in turfstraat -lokkerstraat-heikant foto 's aan het maken waren van de huizen die hier staan. dit is door meer mensen opgevallen. een persoon droeg een trui met muts op. andere persoon was brildragend en deze nam ook de foto's (waarschijnlijk met mobiel)
06-04-2014: Verdacht
Buurtschap d’Hei maakte melding van een persoon die zich ‘verdacht gedroeg’ en vrijdagavond 28 maart rond 21.30 uur is gesignaleerd op de Klein Zundertseweg en de Heikant (Richting Bosstraat). Het betreft een man van ongeveer 1.70 lang, zwart gekleed met hoedje en bril op en heeft witte schoenen aan. Het kan zijn dat de man niets kwaads van zin is, onderneem niet zomaar stappen, maar wees alert en zie je iets verdachts, bel de politie. Heb je ook iets verdachts gezien meld het aan buurtpreventie. Deze zelfde man is ook gezien op de Oosteindseweg en Heikant richting Bosstraat op zaterdagavond 19.30/20.00 uur
Een inwoner van d’Hei meldde dat hij op zondagmiddag even over half één twee jonge mannen over de Heikant zag fietsen die zich nogal vreemd gedroegen. Bij elk huis hielden ze iets in, waarna ze met een mobiele telefoon foto's en of filmpjes maakten. Een van de mannen had een gestreept jack aan met capuchon. Ziet men mensen die zich echt verdacht gedragen bel dan de politie 0900-8844. Ook daarna goed om aan Buurtpreventie te melden, want dan wordt in de gaten gehouden wat er met de melding gebeurt en iedereen die bij Buurtpreventie is aangesloten alert gemaakt. Als je denkt dat iemand zich verdacht gedraagt of iets verdachts gezien of gehoord hebt, maar twijfelt, altijd aan Buurtpreventie melden. Deze signalen kunnen belangrijk zijn.
04-04-2014: Meldingen uit d'Hei
Niet alleen is van woensdag 2 op donderdag 3 april op Klein Zundertseweg diesel en in de Akkerstraat onder meer een fiets gestolen. In dezelfde nacht is een motor heggeschaar in de tuinderskas op Klein zundertseweg 13 a weggehaald.
Afgelopen nacht (2 april) is er ook ingebroken in de loods bij Klein Zundertseweg . Er is een damesfiets, scootmobiel en gereedschap meegenomen. Ze hebben een ruitje gebroken en de roldeur open gedaan
03-04-2014: Meldingen uit d'Hei
Afgelopen nacht rond circa 3.30 uur is er bij ons uit het schuurtje aan onze woning aan de Akkerstraat te Sprundel een fiets gestolen. Het is een mannenfiets, grijs, merk Gazelle. Wij hebben een auto gehoord welke is gestopt en en heel kort hierna wederom is vertrokken. Uit het schuurtje is tevens een oranje veiligheidsjas gestolen met opdruk MJ Oomen BV. In de jas zat een mobiel, merk Samsung. Naar ons idee is er voorinspectie geweest want de auto is maar heel kort gestopt. Helaas geen specifieke gegevens van de auto.
Op Klein Zundertseweg 15 is vannacht om half 1 diesel gestolen uit de trekkers. Hoe ze op de werf zijn gekomen weten we niet, de poort was op slot. De bewoners hoorden wel een auto wegrijden.
Vervolg op de melding vanuit buurtschap d’Hei op 22 maart: De man die vrijdagavond 28 maart rond 21.30 uur van Klein-zundertseweg via Heikantstraat naar Bosstraat liep en zich verdacht gedroeg, is tot twee keer toe door mensen uit de buurt aangesproken, maar hij vermeed contact.
Eerste reactie na verspreiding in buurtschap d’Hei van het bericht omtrent de inbraak en de gestolen diesel:
Gisteravond omstreeks 17.00uur heb ik een man lang grijs haar, onbekend, (onverzorgd type) op een fiets door de Puinbroekstraat eerst richting Waterstraat zien fietsen. Hij reed omstreeks 18.30 terug richting Pauwenstraat. Blauwe met rode jas had hij aan. Reed langzaam door de straat, stopte nog even en reed daarna door.
02-04-2014: Ieren
Gisterenavond heeft een bewoner aan de Vorenseindseweg bezoek gehad van 2 Ierse mannen in een witte Fort Transit bus. Deze bewoner heeft al eerder een nare ervaring gehad met Ieren die voor een redelijk bedrag hun klusdiensten aanbieden en bij het afrekenen ineens de prijs verhogen. De mannen zijn weggestuurd en uiteindelijk met een hoop gevloek en getier vertrokken. Wees dus alert bij mensen die aan de deur hun diensten aanbieden. U loopt kans om opgelicht te worden.
29-03-2014: Melding
Buurtschap d’Hei maakte melding van een persoon die zich ‘verdacht gedroeg’ en vrijdagavond 28 maart rond 21.30 uur is gesignaleerd op de Klein Zundertseweg en de Heikant (Richting Bosstraat). Het betreft een man van ongeveer 1.70 lang, zwart gekleed met hoedje en bril op en heeft witte schoenen aan. Het kan zijn dat de man niets kwaads van zin is, onderneem niet zomaar stappen, maar wees alert en zie je iets verdachts, bel de politie. Heb je ook iets verdachts gezien meld het aan buurtpreventie.
14-03-2014: Inbraken
Vorige week is zowel in de Turfstraat als in de Bredasebaan ingebroken. Op beide adressen zijn waardevolle spullen ontvreemd. Maandagmorgen, 3 maart, rond de klok van 05.00 uur zijn twee mannen op de fiets van de oprit van Vorenseindseweg 55 gestuurd door de krantenbezorger. Het dievengilde is actief. Let extra goed op. Zie of hoor je iets verdachts, meld dat dan aan de politie (zeker wanneer direct ingegrepen kan worden) of via buurtpreventie.
24-02-2014: Inbraak
Op maandagavond ( 24 februari) is er in de Turfstraat ingebroken,terwijl de bewoners niet aanwezig waren. Zij zijn langs de achterzijde binnengegaan. Heeft er iemand iets gezien wat dan ook ,geef dit door via de buurtpreventie de Boskrekels of de politie. Ook als men van te voren wat gezien heeft dat niet klopt (ook als dat enkele dagen geleden is)horen we graag.
05-02-2014: Verloren
Iemand heeft een mobiele telefoon verloren, een Samsung SIII mini, met een felgroen hoesje er om heen. Die persoon is daar ernstig door onthand. Mocht het mobieltje gevonden zijn, neem dan contact op met buurtpreventie.
28-01-2014: Inbraak Vorenseindseweg
Op zaterdag 25 januari is er tussen 18.30 en 20.30 ingebroken bij 2 adressen aan de Vorenseindseweg. Dit tussen de rotonde en de Omgangstraat. Mocht iemand daar op dat tijdstip iets verdachts gezien of gehoord hebben, meld het op 0900-8844. De politie is blij met uw tips.
02-01-2014: Hond
Er is een hond (Mechelse herder) aan komen lopen bij de familie van Peperstraten, Vorenseindseweg 97. Iemand die deze hond mist kan bellen naar telefoon 0622966148.
13-11-2013: Hulp gevraagd
Vanuit de dorpskom worden klachten gemeld over jongeren die met laserpennen bij huizen en andere gebouwen naar binnen schijnen, touwen over de weg spannen en andere vervelende en gevaarlijke activiteiten ontplooien. Dinsdagavond tussen half tien en tien uur waren er vier jongens van ongeveer zestien jaar in de Laagakker bezig. Zij schenen met laserpennen binnen en bonden de voordeur met een nylon touw aan een boom, zodat die niet open kon. Het leverde angstige momenten op voor de bewoners. Heeft men ook overlast of weet men wie de overlast veroorzaken, laat dit dan weten via buurtpreventie (blijft desgewenst anoniem).
14-10-2013: Rode kat
Wij zijn onze gecastereerde rode kater al 2 weken kwijt en de kindertjes missen hun vriendje heel erg. Zijn roepnaam is Bietje of zoals de kindertjes hem noemen TiTi. Het is een hele lieve rode kat met een wit stipje bij de neus. En wite bef en witte pootjes. Wij wonen op de bosstraat. WIE HEEFT HEM GEZIEN DOOD OF LEVEND. We missen hem zo.
11-10-2013: Ongeval
Onze zoon van 13 is maandagmiddag vanuit de KSE naar huis komen fietsen met een groepje van 6 jongens. Ze fietsten 2 aan 2. Een tegenliggende fietser, een oudere man met een rode jas en grijze haren, heeft hem rond 15.00 uur een duw/stomp gegeven. Hierdoor heeft onze zoon een lelijke val gemaakt. Dit ongeval heeft plaatsgevonden op het fietspad tussen Etten-Leur en Sprundel ter hoogte van Bredasebaan 340. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Na vele onderzoeken en een nacht ter observatie heeft hij een hersenschudding en een gebroken neus. De verdachte dader is doorgefietst richting Etten-Leur. Wie kan ons helpen deze man op te sporen of wie hebben het zien gebeuren en kan een duidelijk signalement geven? Mogelijk weet iemand wie het is...
26-09-2013: Schooljeugd en wielrenners
In de eerste weken van het nieuwe schooljaar zijn drie meldingen binnengekomen van brugklassers die onderweg, tussen huis en KSE, door één of meerdere wielrenners van hun fiets geduwd zijn. De betreffende brugklassers zijn bij Buurtpreventie bekend. Twee daarvan hielden aan het incident lichamelijk letsel over. Wellicht heeft de dader, of hebben de daders, meer slachtoffers gemaakt en is dat niet bekend bij de politie. Zijn soortgelijke gevallen tussen scholieren en wielrenner(s) bekend, meldt die dan via buurtpreventie sprundel, zo mogelijk met namen of beschrijving van de betrokkenen.
08-09-2013: AED Apparaat
Bij Oosteindseweg 37 is vannacht het AED Apparaat meegenomen. Dit is gebeurd tussen 6.00 en 6.30 s ’morgens met een persoon met een auto.
13-07-2013: Oplichter
Er is een man die langs de deur komt en zegt chocolade te verkopen waarvan de opbrengst bestemd is voor een kunstschaatsvereniging. Een bestuurslid van de kunstschaatsvereniging zegt dat van zijn praatje niets klopt.
08-07-2013: Let op
Vanavond, zondag 7 juli, hebben ze ingebroken bij Kaasboerderij Ossenblok. Rond 18.30 uur stond er een donker groene auto (middenklasser) met de motorkap open richting het dorp. En is waarschijnlijk na de daad gedraaid en weggereden richting de Klein Zundertseweg. In de auto zaten 5 personen. Mocht iemand iets gezien hebben, laat het dan weten aan de buurtpreventie (alle beetjes kunnen helpen en het kan anoniem blijven!).
27-06-2013: Ramkraak
Vanmorgen, 27 juni, omstreeks half vijf zijn bij De Spar, St. Janstraat 10, de toegangsdeuren met een auto geforceerd. Twee personen hebben binnen met breekijzers tevergeefs geprobeerd de sigarettenkast open te breken. De auto liet een bumper achter. Heb je iets gehoord of gezien, laat het weten (blijft desgewenst anoniem).
27-06-2013: Inbraak
Vroeg in de ochtend van woensdag 26 juni is ingebroken op Moutberg 11. Iemand die mogelijk in verband daarmee iets verdachts gezien of gehoord heeft wordt verzocht dit te melden (blijft desgewenst anoniem).
21-06-2013: Gevonden
Ik wil graag melding maken dat ik op dinsdag 18 juni om 12.15 uur in de Tuinstraat een portemonnee met 15 euro erin heb gevonden. De vinder kan zich bij mij melden als die persoon de kleur van en de tekst op de portemonnee weet te vertellen.
17-05-2013: Poging inbraak
Afgelopen dinsdag is op klaarlichte dag geprobeerd om de voordeur van een woning aan de St Janstraat met bruut geweld te forceren. De daders hadden waarschijnlijk gedacht deze kunststof voordeur makkelijk te openen was, maar dit bleek niet het geval. Schade aan de deur rest. De bewoners waren niet thuis. Bij thuiskomst werd het geconstateerd en gemeld bij de politie. Deze hadden het vermoeden dat de daders het gemunt hadden op de autosleutels van audi (duurdere prijsklasse) die voor de deur geparkeerd stond. Waarschijnlijk waren zij dan ook niet onbekend in de buurt. Misschien heeft of is iemand iets opgevallen? Gelieve dit te melden.
11-05-2013: Gevonden voorwerp
Gevonden een kentekenplaat :31-TF-XG. Deze is gevonden op de Oosteindseweg. De rechtmatige eigenaar van dit kenteken kan deze ophalen op Oosteindseweg 37.
29-03-2013: Let op
Een Engelstalig iemand die diensten aanbied, als bijvoorbeeld een dak impregneren, is op dit moment actief in Sprundel. Ga niet met zo’n iemand in zee, of sluit tevoren een waterdicht contract af.
23-03-2013: Inbraak St. Janshof
In de nacht van donderdag 21-22 maart is ingebroken in het steunpunt St. Janshof.
De elektrische voordeur is ontzet en de bedrading doorgeknipt, ook de bedrading van de AED apparatuur is doorgeknipt. Waarschijnlijk heeft men gedacht dat deze bedrading voor de camerabewaking was!!!!! In een appartement op de eerste etage is men via het raam naar binnen gekomen en is het huis doorzocht. Alle kastjes en laden stonden open.De bewoonster was niet thuis vanwege ziekenhuisopname.

Thuisvester en BOA en wijkagent zijn op de hoogte. Politie heeft een proces verbaal opgemaakt en de technische recherche komt nog langs voor sporen-onderzoek.

16-03-2013: Stadsplattegrond
Een bewoner uit onze wijk heeft op naam van haar bedrijf een factuur ontvangen van de firma Stadsplattegrond voor maar liefst EUR 363.
Ze weet van niets en wat speuren op internet leert dat er meer van deze spookfacturen rond gaan.
Blijft u dus alert en laat u geen geld uit uw zakken schudden.
28-02-2013: Mededelingen
Iemand met een grijze volkswagenbus – kenteken 1VPR 99 -  biedt gereedschap tegen spotprijzen aan. De politie is op de hoogte.

De politie is op zoek naar een Peugot 205, grijs van kleur. Die houdt zich in de avonduren vaak in Sprundel op. In die auto zitten vaak twee jonge mannen, vermoedelijk van Marokkaanse afkomst. Meld a.u.b. als je kunt het kenteken van die auto, zodat de eigenaar achterhaald kan worden.

01-02-2013: Brand Bosstraat
Bij de brand dinsdagmiddagrond rond 15.30 uur in de Bosstraat gaat de technisch recherche uit van brandstichting.
Door alert optreden van buurtbewoners is dinsdagmiddag erger voorkomen.
Oproep aan hen die iets opgemerkt of gezien hebben om dit te melden bij Buurtpreventie  of de politie
31-01-2013: Inbraak
Op donderdag 31 januari 2013 is er aan de Hogestraat 2 ingebroken en waarschijnlijk tussen 12.00 uur en 15.00 uur. Er zijn diverse spullen meegenomen. Waarschijnlijk zijn de spullen meegenomen in een voetbaltas van SV Sprundel (rood met zwart).

Mocht iemand iets gezien hebben, meld het dan even bij de buurtpreventie D´Hei.

24-01-2013: Inbraak
Ter verspreiding: Nadere informatie betreffende de inbraak gisteren, 23 januari:

Ik wil even laten weten dat er gisteren bij ons aan de Vissenberg op klaar
lichte dag is ingebroken.
Ze zijn via het slaapkamerraam(beneden) naar binnen gekomen.
2 mannen op opvallende vouwfietsen (wit/blauw).
Het tijdstip van de inbraak was om 13.40 uur en ze zijn, zoals op camerabeelden
is te zien, 15 minuten binnen geweest.
Volgens de camerabeelden zijn ze via de Rucphensebaan richting rotonde
gegaan.
Dit kan kloppen want later heeft iemand dezelfde mannen zien staan bij de
tandarts aan de Noorderstraat, waar zij waarschijnlijk de fietsen in een donkere auto hebben geladen om
daarmee verder te rijden.

De vouwfietsen zijn erg opvallend door de blauw-witte kleur en hebben grotere
wielen dan standaard bij een vouwfiets.
Misschien zijn deze fietsen bij meerderen opgevallen.
Verder droegen de inbrekers donkere kleding met gebreide donkere mutsen
op.

Weet je meer laat dit dan via Buurtpreventie of rechtstreeks aan de politie weten!

23-01-2013: Inbraak
Woensdag 23 januari heeft zich   op klaarlichte dag in Sprundel weer een inbraak voorgedaan. De 2 daders bewogen zich voort op een vouwfiets. De politie vermoedt dat het gaat om mannen uit Oostbloklanden van relatief jonge leeftijd. Let dus op mannen uit het Oostblok op vouwfietsen. De wijkagent adviseert: ,,Spreek hen aan, of/en indien nodig, of je vertrouwt het niet, bel de politie!!! 0900-8844

Ook zijn er in de regio mensen actief die aanbellen en vragen om het nummer van een verzekeringspolis te controleren (en andere bedoelingen hebben). Ga hier en op andere praatjes nooit in!

22-01-2013: Brand Waterstraat
Hallo,
De brand van afgelopen zaterdag in de Waterstraat is hoogstwaarschijnlijk aangestoken.
De dag ervoor is er immers ook al geprobeerd brand te stichten door een aantal pakken hooi aan te steken. Deze zijn opgebrand, maar het hout van de schuur heeft toen geen vlam gevat.
De dag erna is men teruggekomen en is het wel gelukt helaas.
Buurtbewoners uit de Vorenseindseweg hebben (zonder het te beseffen op dat moment) iemand in zwarte kleren zien rennen op het fietspad. Deze werd daar opgepikt door een auto.
Wees dus alert!!!

12-01-2013: Reactie op brand boterstraat 17

Beste Mensen
Naar anleiding van deze melding zijn er verschillende reactie gekomen :

Met enkele weken geleden is een onverzorgde man zowel per fiets(zonder licht)als te voet  in t donker is gezien .
Ter hoogte van Gagelstraat, Oosteindseweg en Bredasebaan.
Als iemand aanvulllende informatie heeft is dit altijd welkom.
Hier word zorgvuldig mee omgegaan.

Met vriendelijke groet Buurtpreventie de Boskrekels

09-01-2013: Brand Boterstraat 17
Beste mensen,
Maandag 7 januari j.l. was er brand in de varkensschuur aan de boterstraat.17.
Na de middag had de expert een inventarisatie gemaakt en daarbij bleek dat er een wildkampeerder was geweest aan het einde van de varkenstal, echter wanneer is onduidelijk
Dit is doorgegeven aan de politie. Heeft iemand hier iets van gezien?

 Met vriendelijke groeten
01-01-2013: Auto inbraak
Auto inbraak in de groenstraat
In de ochtend van 31-12-2012 om ongeveer 4.15 uur ging het alarm af
Van mijn bedrijf bus die geparkeerd stond aan de kant van de weg.
Meteen daarna hoorden we een auto weg rijden.
Bij de bus aan gekomen zag ik dat het raam aan de portier zijde was ingeslagen.
Daarna de bus op het erf geparkeerd. Er was een etui met schrijf blok ontvreemd.
Om 9.30 telefoon van iemand  die had deze ochtend een etui met schijfblok
gevonden aan de Krijntjes in Ruchpen .
Als iemand wat gezien of gehoord heeft dit graag melden .Dit word eventueeel anoniem doorgegeven
Met vriendelijke Groet 

Buurtpreventie de Boskrekels

16-11-2012: Melding
Zondag 11 november geprobeerd om de loodsdeur te openen op Vorenseindseweg 81 (niet gelukt)

04-11-2012: Vernielingen
Beste buurtpreventie,
Vandaag 4 nov was het hek van een weiland in de sloot gegooid in
de luienhoeksestr er liepen schapen in gelukkig liepen ze niet op straat dit is de tweede
keer van de week dat het hek open stond en vernielingen aan verkeersborden
zijn aangebracht.
Heeft dit misschien iemand gezien graag melden AUB
30-10-2012: Poging tot inbraak
Beste mensen,

Afgelopen nacht is geprobeerd  om op Zuivelstraat 8 in te breken via de garagedeur aan de voorkant van het huis.
De slotplaat is omgebogen en het cilinderslot uitgeboord. Het slot is teruggevonden bij de buren in de tuin.
Omdat de deur ook altijd nog afgesloten is met twee knippen, is het niet gelukt binnen te komen.
Volgens de politie een bekende manier. Heel eenvoudig omdat cilinderslot snel en makkelijk uit te boren is.

Heb je iets gezien of gehoord dat naar de daders kan leiden, laat dat dan weten aan de politie of via buurtpreventie (desgewenst anoniem).
Wees alert en help mee om het in Sprundel veilig te houden.

Buurtpreventie Sprundel

28-10-2012: beschadiging auto
Zaterdagmorgen, 27 oktober, tussen 7.30 en 7.45 uur is in het verbindingsweggetje tussen Binnenpad en Buitenhof een geparkeerde auto aan de rechter zijkant ernstig beschadigd. Kennelijk door een andere voertuig. Heeft men iets gezien waardoor de veroorzaker achterhaald kan worden, gelieve dit te melden.

16-10-2012 Vandalisme en ?
In de nacht van vrijdag / zaterdag ( 13 okt ) en in de nacht van zaterdag / zondag ( 14 okt ) zijn de Polderpartyborden op het weiland aan de Bredasebaan vernield. Ook is in de nacht van vrijdag / zaterdag het PVC Spandoek Polderparty op een erf aan de Ettenseweg met een mes vernield.
Graag even doorgeven als men kan men iets gezien of gehoord heeft dat kan helpen om de vandalen te vinden.
Vrijdagmorgen 12 oktober bood een nette jongeman met een zwarte bestelwagen in wijk De Boskrekels pannen te koop aan. Nadere gegevens, bijvoorbeeld het kenteken van de bestelwagen, zijn welkom.
Buurtpreventie Sprundel

12-10-2012: Frauduleuze telefoontjes
Beste mensen,
Bij Buurtpreventie kwam vandaag bericht binnen van twee mensen die frauduleuze telefoontjes kregen in de trant van zoals onderstaand is weergegeven. Een keer in het Engels (een onbekend telefoonnummer), daarbij ging het over een huis kopen in het buitenland. Je hoefde alleen maar iedere keer ja te zeggen, je naam, enzovoort.
Bij de politie hebben we gevraagd of deze praktijken bekend zijn. De politie zegt deze praktijken te kennen en er tot nu toe niks tegen te kunnen doen. ,,Als iemand zo geld afhandig gemaakt wordt is het moeilijk om de dader te vinden. Om er iets aan te kunnen doen moet ook duidelijk aangetoond worden dat het om een frauduleuze zaak gaat´´, zo vertelde een politiewoordvoerder.
Officieel heeft de politie geen waarschuwing doen uitgaan, maar de politie raadt dringend aan om bij onbetrouwbare telefoontjes de verbinding onmiddellijk te verbreken.
Met vriendelijke groet,
Buurtpreventie Sprundel

06-09-2012: Insluiping
Beste Mensen
Aan de Bredasebaan heeft op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur  een insluiping plaatsgevonden .Er zijn geld en sieraden ontvreemd .Mogelijk is er bij  iemand wat opgevallen , personen ,een auto of fietser,   Geef dit door aan de buurtpreventie of politie.
Blijf alert 
Buurtpreventie de Boskrekels

05-09-2012: Blijf alert
Bij een bedrijf in de St. Janstraat hebben op 3 september rond 17.15 uur twee mannen met getinte huidskleur op een onbewaakt ogenblik een greep in de kassa gedaan. Vermoedelijk waren ze met een klein rood autootje.

In de Monnikenmoer is in het weekeinde 's nachts een voorruit van een auto ingeslagen en uit de auto apparatuur ontvreemd.

Heb je iets verdachts gezien, meld dit a.u.b. Blijf alert!!!

01-08-2012: Nep telefoontje
Beste buurtbewoners,
 
Vanmorgen is een bewoonster van het Versent gebeld door een monteur van KPN. Ze had eerder al een brief ontvangen dat er bij KPN veel ging veranderen, waarschijnlijk mbt Digitenne, dus vandaar dat het telefoontje haar in eerste instantie niet bevreemde.
De monteur vroeg of zij over een minuut of 10 thuis zou zijn. Hij was nu nog bezig met een klus, maar er was iets uitgevallen dus hij vroeg of hij binnen 10 minuten bij haar langs mocht komen. Daarop heeft zij bevestigend geantwoord, maar de meneer is nooit op komen dagen.
Het was ook erg verdacht dat de monteur belde met een mobiel (eindigend op ...0002) naar de mobiel van de bewoonster.
Na de melding hebben we haar nog gevraagd om contact op te nemen met KPN om uit te sluiten of het toch om een legitieme afspraak zou gaan. Het hele verhaal bleek inderdaad onzin. Omdat de zogenaamde monteur niet op is komen dagen, is de kans groot dat onverlaten hebben willen controleren of er iemand thuis was voor een mogelijke inbraak.
Laat u dus niet verrassen door dit soort vragen. Grote bedrijven zullen altijd schriftelijk een afspraak bevestigen of u belt zelf en maakt dan telefonisch een afspraak. Geef dus niet aan onbekenden door of u thuis bent of niet. En laat u dus ook niet verrassen door bezoekers die toegang willen tot uw woning. Mooie kletspraatjes en zelfgemaakte identiteitspasjes werken soms blijkbaar wel, maar hopelijk niet meer bij u...
Blijf dus alert!
Met vriendelijke groeten,Buurtpreventie Sprundel

10-07-2012: Diesel gestolen
In de nacht van 9   juli op 10 juli is er bij ons Traycon , Klein Zundertseweg 15, diesel gestolen uit de vrachtwagen, die voor aan op de werf staat.  Er lag een spoor diesel op de oprit. Het is ontzettend stil gegaan, want zelfs   onze 3 honden zijn niet aan   geslagen.

16-06-2012: Blijf Alert
Beste mensen
Tijdens enkele dagen afwezigheid is bij een bewoner van de Bredasebaan een sensor van de buitenlamp onklaar gemaakt .En een  andere buitenlamp verwijderd van de muur.
Blijf alert
Groeten Buurtpreventie de Boskrekels

18-05-2012: Poging van afleiding
Beste Mensen
Aan de Oosteindseweg is een poging van afleiding gedaan.
Toen dit niet lukte is men overhaast vertrokken.
Wees Allert
Als je het niet vertrouwt . meld het bij de politie 0900-8844...(probeer eventueel  kenteken en automerk op te nemen )Geef dit door.
Zij trekken dit altijd na ,zei de wijkagent.
11-05-2012: Stroomapparaat weggehaald
Hierbij wilde ik melden dat er stroomapperaat op accu in de wei
bij de schapen in de Luienhoeksestraat is weg gehaald?
Heeft dit iemand misschien gezien?
10-05-2012: Gevonden voorwerpen
Hallo.

Gevonden door een attente buurtgenoot
Boormachine in koffer
Met  doos met bitjes
Een electrice schaaf

en ook nog een slijptol en decoupeerzaag

10-05-2012: Inbraak Bredasebaan
Vannacht is er ook ingebroken in een schuur Aan de Bredasebaan.

Door middel van een stuk steen weg te slaan wisten ze zo het schuifje
van de deur te openen, alle vertrekken van de loods zijn doorzocht en
er is een boormachine weggenomen.

Als iemand iets gezien of opgemerkt heeft (ook al was dat een paar dagen
vooraf) graag melden bij buurtpreventie.boskrekels@gmail.com.
10-05-2012: Inbraak Munnikkendijk
Beste Mensen
in de nacht  van woensdag op donderdag is er in de Munikkendijk ingebroken.
Men heeft op twee plaatsen ruiten verwijderd en  er is  verschillende gereedschap  meegenomen.

 Als iemand  iets gezien of opgemerkt heeft (ook al was dat een paar dagen vooraf) graag melden bij buurtpreventie.boskrekels@gmail.com.

06-05-2012: Diefstal
Beste mensen,
3 april werd gemeld dat er een aanhangwagen is gestolen in de Vorenseindseweg en vanmorgen, 6 april, kwam het bericht binnen dat een drukspuit is gestolen uit een schuur in de Pauwenstraat.
Als iemand iets verdachts gezien heeft meld het. En zeker voor de mensen in het buitengebied geldt de waarschuwing van Buurtpreventie ’t Versent: Houdt voor zover mogelijk schuren en stallen afgesloten en ben in het donker alert op ongenode gasten!

07-02-2012: Skimmen
Beste mensen,

Er zijn weer skimmers actief. Van verscheidene mensen in Sprundel blijkt hun bankrekening geplunderd te zijn. Kijk je bankrekening na en ben je slachtoffer geworden, meld dit dan onmiddellijk bij jouw bank. Let bij het pinnen extra goed op. De wijkagent heeft materiaal opgevraagd ter nadere informatie omtrent skimmen en hoe dat te voorkomen. Zodra hij dat materiaal heeft, wordt het via Buurtpreventie Sprundel verspreid. Het heeft volgens hem geen zin om nu een bedrijf te noemen. Waar het gebeurd is zijn nu de nodige maatregelen genomen.
14-11-2011: Valse e-mails Rabobank
Beste mensen,

Er zijn nogal wat kettingbrieven en valse e-mails in omloop. Buurtpreventie
Sprundel kreeg vanuit een wijk Boskrekels de vraag of een kettingbrief waarin
gewaarschuwd werd voor synchronisatie van gegevens van de Rabobank serieus
genomen moest worden. De wijkagent heeft navraag gedaan bij de Rabobank,
kreeg eerst via de telefoon te horen dat het een valse e-mail betrof en
daarna per mail onderstaand bericht.

De wijkagent vroeg om dit bericht via Buurtpreventie zo breed mogelijk te
verspreiden.

Groeten,

Buurtpreventie Sprundel


Geachte heer of mevrouw,

Uw bericht is in goede orde ontvangen. De Rabobank waardeert uw hulp bij het
vinden en stoppen van valse e-mails en websites.

Frauduleuze e-mails worden niet verstuurd door de Rabobank, maar door
fraudeurs die u proberen te verleiden om persoonlijke gegevens te
verstrekken. Ook mensen die geen klant zijn van de Rabobank ontvangen deze
e-mails.

Zorg ervoor dat u de e-mail verwijdert en maak géén gebruik van de link in
de mail.

U kunt een spamfilter installeren om te voorkomen dat dit soort e-mails in
uw inbox terechtkomen. Ook kunt u bij uw internet provider informeren of zij
een anti-spamdienst leveren. Hiermee voorkomt u dat dit soort e-mails in uw
inbox terechtkomen.

Meer informatie over valse e-mails kunt u vinden in het nieuwsbericht op
onderstaande website:
http://www.rabobank.nl/particulieren/servicemenu/nieuws/rabobank_nieuws/vals
e_emails_in_omloop

Meer informatie en tips over veilig bankieren kunt u vinden op onderstaande
website:
http://www.rabobank.nl/particulieren/servicemenu/veiligheid/

Dit is een automatisch gegenereerde e-mail. U ontvangt geen persoonlijke
terugkoppeling.

Met vriendelijke groet,

Rabobank Nederland
www.rabobank.nl
08-11-2011: Skimmen Tamoil
Beste buurtbewoners,

Afgelopen week had ik getankt en na 3x te hebben geprobeerd te betalen bleek mijn pas niet helemaal
in orde al dan niet meer van geld te zijn voorzien terwijl toch echt net mijn loon was overgemaakt.

De andere dag bij de Rabobank aan te zijn gekomen bleek al snel dat mijn pasje was geskimd...  € 600,00  was al weg.
Het liep intussen storm bij de bank, want dit had zich de afgelopen weken afgespeeld en mensen kwamen er ( net als ikzelf ) pas nu achter.

Het bleek te zijn gebeurd  >> bij   HDR / TAMOIL  in Sprundel !

Het is inmiddels ( op grote schaal )  ondekt en als het goed is vallen er op deze plek geen slachtoffers meer, maar  ben op je hoede !!!

Het allerbelangrijkste is dat  JE JE PINCODE GOED AFDEKT !!!!   

( de magneetstrip van je pas wordt gecopieerd, maar zonder pincode kunnen ze niets..  )

06-11-2011: Vreemde fietsers
Vanavond (5 november) om rond half acht, ben ik gewaarschuwd door een buurtbewoner, dat er twee (jonge) mannen bij mij van het erf af fietsten, Turfstraat 24a. Beiden fietsten zonder verlichting en hadden hier niets te zoeken. Wees gewaarschuwd en alert!
08-07-2011: Inbraak Gagelstraat
Diefstal in woning aan de Gagelstraat te Sprundel. De toegang tot de woning is verschaft middels braak via de achterzijde van de woning (via klepraam boven de achterdeur). Tevens braakschade aan tuindeuren.
Tijdstip: donderdag 7 juli, in de middag tussen 13.00 en 16.45 uur.
Sieraden en geld werden meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

03-06-2011: Nep Alarminstallatie Verkopers
Vandaag werd ik gebeld met de mededeling dat in wijk "de Branden" mensen rond lopen die alarm installaties venten en proberen binnen te komen. Met een mooi verhaal als , u bent uitgekozen op postcode, willen ze binnen de boel verkennen om zo tot de juiste alarm installatie te kunnen verkopen.
Omdat ik zelf de boel ook niet vertrouwde heb ik geïnformeerd bij Toon vd Sande,deze melde me dat er niets bekend is over dit soort praktijken in opdracht van.

Wees dus vooral oplettend en laat de mensen niet binnen is het advies ook van de inmiddels gewaarschuwde politie die dit zéér serieus neemt en alles verder uitzoekt of het betreffende bedrijf ook op feestdagen werkt in Sprundel.

01-06-2011: Inbraakgolf
In de nacht van maandag 30 mei op dinsdag 31 mei is er in een zestal woningen ingebroken (waarvan één poging). De toegang tot de woning is verschaft middels braak via de achterzijde van de woningen. Buurtonderzoek is reeds gehouden, maar op de resultaten ervan kan ik niet ingaan in verband met onderzoeksbelang. Woninginbraken zijn gepleegd in Noorderstraat, St. Janstraat, Zuivelstraat, Moerwater, Hoogakker en Hofstraat.

26-05-2011: Brouwersnest Diefstal Tuinspullen
Let op op uw tuinspullen.
Er zijn bij onze buurt vandaag twee meldingen binnen gekomen, dat er afgelopen nacht tuinsets gestolen zijn en een barbeque dus er zijn mensen op pad, die het kennelijk op tuinmeubels gemunt hebben. Dus hou het in de gaten.
Buurtpreventie Brouwersnest

05-05-2011: Inbraak Groenstraat
Afgelopen week, werd de vrouw des huizes op klaarlichte dag naar buiten gelokt door een vrouw, met de vraag of ze de caravan stalling mocht bezichtigen.
Terwijl de bewoonster met de vrouw meeliep naar de schuur, werd in hun woonhuis veel braakschade aangericht. Geld en persoonlijke bezittingen werden meegenomen. Dit is gemeld bij de politie, zij hebben de zaak in onderzoek.
29-03-2011: Poging Tot Diefstal/Overval
Onlangs is een buurtbewoner telefonisch benaderd door een "enquetebureau". Men was op zoek naar mensen tussen de 25 en 70 jaar. Er werden diverse vragen gesteld en omdat bewoonster niet in aanmerking kwam is de verbinding verbroken. Wel had ze vragen beantwoord zoals haar leeftijd en of dat er een beveiligingssysteem in huis aanwezig was.
Afgelopen weekend is rond 21.30 uur haar huis "bezocht" door 4 á 5 personen. Doordat de bewoonster haar deur niet open heeft gedaan is misschien erger voorkomen.
Ze was ook niet tot besef gekomen om de politie te waarschuwen. In dit geval altijd 112 bellen!!! 
De jongens (lengte ongeveer 1.70 mtr) zijn waarschijnlijk in een donkerblauwe/ zwarte stationwagen vertrokken.
22-03-2011: Aanhanger Gestolen Turfstraat
Graag willen wij jullie laten weten dat vorige week woensdag ochtend om ongeveer 3uur onze aanhangwagen is gestolen.
Deze stond gewoon achter op het erf en was niet zichtbaar vanaf de weg.
Dus zorg dat je spulletjes goed opgeborgen zijn om dit te voorkomen.
Waarom
Een veilige en leefbare buurt is niet alleen een zaak van de politie of de gemeente. De politie kan niet overal tegelijk zijn en de gemeente kan alleen bijdragen aan leefbaarheid. Wat veiligheid en leefbaarheid in een buurt betreft hangt veel af van de bewoners zelf.
Doel
Het doel van buurtpreventie is bijdragen aan een veilige en leefbare buurt. De bewoners, politie, gemeente, woningstichting en sociaal-cultureel werk bestrijden samen criminaliteit, vandalisme, orderverstoringen, ergernissen en angst en werken samen aan een prettige leefomgeving.
Werkwijze
Buurtpreventie vraagt de bewoners om op te letten en betrokkenheid bij hun buurt. De bewoners hebben korte lijnen met politie en gemeente. Klachten en signalen die bij de gemeente en de politie binnenkomen worden snel behandeld. De bewoners worden door de politie en de gemeente meegedeeld wat er met de klachten en signalen gedaan is of wordt. Vertegenwoordigers van bewoners, politie, gemeente, woningstichting en sociaal-cultureel werk hebben regelmatig contact en overleg met elkaar.
Meldingen
Bij meldingen van bewoners aan de gemeente kunnen we denken aan defecte of te weinig straatverlichting, gevaarlijke begroeiing, omgewaaide bomen, slecht straatwerk, zwerfvuil, vernielingen, bekladdingen, jongerenoverlast, gevaarlijke bermen, enzovoort. Bij spoedeisende meldingen aan gemeente: telefoon 349649, gebruik anders e-mail: buurtpreventiesprundel@gmail.com
Bij meldingen van bewoners aan de politie kan het gaan over verdachte individuen, auto’s of gedragingen. Maar ook over vernielingen, jongerenoverlast, inbraken, parkeerproblemen, enz.
Voor direct noodzakelijke hulp van politie, brandweer of ambulance: telefoon 112. Bij overige meldingen aan politie, telefoon 0900-8844 of
Meedoen
De bewoners wijzen elkaar op onveilige situaties. Er worden themabijeenkomsten gehouden en via media en folders wordt informatie verspreid.
Deelnemen aan buurtpreventie kan iedereen, door:
- op te letten en signalen of gegevens door te spelen
- aan te sluiten op SMS-alert
- aan te sluiten op de buurtmailing (via die mail word je geïnformeerd over zaken die veiligheid en leefbaarheid in de buurt)
- mee te doen aan eventuele surveillances
- mee te denken en te praten in het buurtpreventieteam van jouw wijk.
Meedoen aan buurtpreventie kost niet veel moeite maar het kan heel wat opleveren: een gezelliger, veiliger en rustiger buurt.
Sociale controle
Buurtpreventie heeft alles te maken met ogen en oren open houden in het eigen belang en het belang van de directe omgeving. Het is niet de bedoeling "controle" uit te oefenen of inbreuk te maken op het privéleven van anderen en zeker geen eigen rechter spelen.
Organisatie
Buurtpreventie is een initiatief van bewoners. Het Wijkenoverleg van SKW Sprundel is namens de bewoners projecthouder. In het project participeren naast de deelnemende wijkverenigingen, de politie, de gemeente, Thuisvester en SKW Sprundel. Er is een projectteam gevormd dat bestaat uit vertegenwoordigers van de wijkverenigingen, gemeente, politie, Thuisvester en SKW.
Dat projectteam coördineert, heeft overleg met de contactpersonen van de deelnemende wijkverenigingen en neemt deel aan het Wijkenoverleg.
Elke deelnemende wijkvereniging heeft twee coördinatoren/contactpersonen en een buurtpreventieteam. De verdere organisatie wordt door de wijkverenigingen afzonderlijk geregeld.
Partners
De wijkverenigingen informeren en activeren bewoners, stellen coördinatoren/contactpersonen aan, vormen elk een buurtpreventieteam, regelen in de eigen wijk de verdere organisatie en nemen deel aan het Wijkenoverleg.
De politie zorgt voor informatie, instructie, training, terugkoppeling, feedback, coachen en repressie. De wijkagent speelt in dit alles een belangrijke rol.
De ambtenaar openbare veiligheid is lid van het projectteam. Ook via haar bijzondere opsporingsambtenaar (BOA) en toezichthouders, alsmede vanuit haar functie beheer en inrichting openbare ruimte, werkt de gemeente mee. Verder draagt ze bij in financiering van de kosten.
Thuisvester heeft een medewerker in het projectteam, werkt aan een politiekeurmerk (PKM) voor al haar huizen en is vanwege haar maatschappelijke functie bereid activiteiten in het kader van buurtpreventie te ondersteunen.
SKW Sprundel stimuleert en coördineert buurtpreventie, faciliteert projectbijeenkomsten en haar opbouwwerk ondersteunt waar nodig en gewenst de wijkverenigingen bij buurtpreventie.
Verwachtingen
Buurtpreventie vraagt om interesse en inzet van zoveel mogelijk bewoners. Praat er eens over met de buren of met vrienden uit uw buurt. Verwacht van het buurtpreventieproject nog geen wonderen. Alles wat u aandraagt kan niet gerealiseerd worden. Het is nieuw, maar elders is buurtpreventie op veel plaatsen een succes geworden. Dus waarom hier niet?
Tot slot
Een veilige buurt is een zaak van iedereen. Een betere leefomgeving begint bij uzelf.
Wees waakzaam en alert. De politie kan tenslotte niet overal tegelijk zijn.
Een rommelige wijk met veel mogelijkheden voor criminaliteit is de perfecte uitnodiging voor criminelen.
Helaas heeft niet iedereen die aanbelt goede bedoelingen. Sommige mensen proberen u bijvoorbeeld aan de deur op te lichten of uw huis binnen te komen om iets van u te stelen. Soms vragen ze om een glaasje water of om pen en papier en glipt een handlanger uw huis binnen terwijl u hiermee bezig bent. Ook doen dieven zich weleens voor als collectant, meteropnemer of reparateur. Het kunnen mannen, vrouwen of kinderen zijn. Vertrouw nooit zomaar een vreemde.
Om te voorkomen dat u hier slachtoffer van wordt, de volgende preventietips:
 • Laat nooit zomaar een onbekende binnen.
 • Wilt u iemand ergens mee helpen, laat ze dan buiten staan en sluit de buitendeur terwijl u haalt wat u wilt geven (een pen of een glas water bijvoorbeeld).
 • Dieven en oplichters komen in alle vormen en maten voor. Ook schattig ogende kinderen of moeders met kinderen zijn niet per definitie te vertrouwen.
 • Laat vreemden geen gebruik maken van uw toilet, verwijs ze liever naar een openbaar toilet.
 • Vraag meteropnemers en reparateurs naar hun legitimatie en controleer deze goed. Vertel direct dat u met het bedrijf of de instelling zult bellen en doe dit ook echt. Kijk in de telefoonboek voor het nummer. Sluit de deur terwijl u belt.
 • Laat mensen geen gebruik maken van uw (mobiele) telefoon. Laat ook geen mensen binnen die een telefoontje willen plegen. Eventueel kunt u voor ze bellen, terwijl zij buiten wachten.
 • Betaal geen (porto)kosten voor pakjes die u niet heeft besteld. (Er zijn gevallen bekend waarbij een nepkoerier mensen vraagt te pinnen via een mobiel apparaat. Het verkeerde pasje wordt dan teruggegeven en er wordt geld van de rekening gestolen.
 • Collectanten zijn verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Vraag daar gerust naar. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de deur neer, bijvoorbeeld in de meterkast.
 • Als mensen u een dienst aanbieden, zoals messen/scharen slijpen of schoorsteen vegen, leg dan van tevoren (schriftelijk) de prijs vast. Anders kunnen achteraf enorme rekeningen worden gepresenteerd. (Weet met wie u zaken doet, zodat u als dat nodig is altijd achteraf kunt reclameren.)
 • Pas op met kopen aan de deur, want dit betekent in principe dat u overhaast moet beslissen. U kunt de verkoper gerust vragen om op een ander tijdstip terug te komen, zodat u nog met iemand kunt overleggen.


De gelegenheid maakt de dief!
Een inbreker heeft maar dertig seconden nodig om binnen te komen. Doet hij er langer over, dan loopt hij het risico om gesnapt te worden en zoekt hij vaak een andere locatie. Veilig wonen is dan ook vooral een kwestie van bewust wonen. En goed stevig slot op de deur helpt niet als u tegelijkertijd een raam open laat staan.

Algemene tips

Zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het keurmerk SKG 2 sterren met R. Zie voor meer informatie www.politiekeurmerk.nl
Laat nooit sleutels zitten aan de binnenzijde van het slot; berg huissleutels op een vaste plaats op.
Zorg voor goede verlichting bij de toegangsdeuren.
Houdt de groenvoorziening rondom de woning laag.
Hang in de meterkast een kaartje met gegevens van personen die in geval van nood gewaarschuwd kunnen worden. (Hulpverleningsdiensten zoeken daar standaard als eerste om contactpersonen te zoeken.)
Merk waardevolle voorwerpen met postcode en huisnummer.
Maak foto’s van waardevolle voorwerpen.
Berg waardevolle spullen op in een kluisje, thuis of bij een bank.
Maak van uw huis geen etalage.
Berg ladders of ander klimmateriaal op achter slot en grendel.

,,Vakantiekaart’’

Gaat u op vakantie dat kunt u de ,,vakantiekaart’’ invullen, zodat de politie uw woning meeneemt in haar surveillance. De ,,vakantiekaart’’ kunt u online invullen via www.politiemwb.nl
Wat als u in de buurt verdachte zaken ziet.
Als u met een verdachte situatie te maken heeft kunt via het nummer 0900-8844 direct contact opnemen met de politie. Hierbij geeft u nummer aan de telefonist door onder vermelding van Buurtpreventie Sprundel.
Als u denkt daadwerkelijk met een inbraak van doen te hebben, dan belt u alarmnummer 112.
Als het geen dringende zaken betreft kunt u een melding doen via het buurtpreventiemailadres van uw wijkvereniging, of naar buurtpreventiesprundel@gmail.com

Als elke seconde telt belt u met 112
En als het ook zonder zwaailicht kan 0900-8844.
Informatie van wijkagent Bastiaan Bogers betreffende
SMS-alert
Algemene informatie:
 • Er zijn landelijke afspraken met betrekking tot de gebruikmaking SMS-alert. De regionale meldkamer in Tilburg toetst of een melding 'zwaar' genoeg is om SMS-alert in te schakelen.
 • SMS-alert wordt ingezet in bepaalde postcodegebieden. De reikwijdte/straal is afhankelijk van de soort melding. Standaard is de straal bij bijvoorbeeld een overval 2000 meter, bij een vermissing kan de straal veel groter zijn of meerdere (niet aaneengesloten) postcodes omvatten
 • Het versturen van een SMS kost de politie 8 ct. Normaal gesproken wordt er tevens een afloopbericht gestuurd. Totale kosten voor de politie per SMS-alert 16 ct p.p. SMS-alert kost de burgers helemaal niets!!
 • Wanneer men zich heeft aangemeld voor SMS-alert met zijn/haar eigen postcode, ontvangt men SMS-alert van dat postcodegebied, ook als men zich in een heel ander postcodegebied bevindt.
Aanmelden:
 • Stuur een SMS-bericht naar nummer 8844 met de tekst PMWB gevolgd door uw postcode en huisnummer. Bijvoorbeeld: PMWB 5045 LP 30. (PMWB staat voor Politie Midden en West Brabant).
 • Na het sturen van het aanmeld SMS-bericht ontvangt u een antwoordbericht. Daarin staat dat u bent aangemeld voor SMS-Alert.
 • In het antwoordbericht op uw aanmeld SMS-bericht staat ook een wachtwoord. Met uw eigen 06-nummer en dit wachtwoord kunt u uw gegevens op internet raadplegen of wijzigen
 • Gebruik voor het cijfer 0 (nul) in de postcode géén letter o, uw aanmelding is dan niet geldig.
 • Aanmelden met een vaste telefoonlijn die het verzenden van SMS-berichten ondersteunt (dus geen 06-nummer) is niet mogelijk.
 • Let op! Uw postcode moet bestaan uit 4 cijfers en 2 letters.
SMS-alert is kosteloos, op het eerste aanmeldingsbericht na.
Afmelden:
 • U kunt uzelf weer afmelden voor SMS-Alert door een SMS-bericht met de tekst PMWBSTOP te sturen naar nummer 8844. U ontvangt vanaf dat moment geen SMS-berichten meer van SMS-Alert.


Conclusie: SMS-alert enkel op de postcode Sprundel is niet mogelijk. De rijkwijdte/straal van de SMS-alert wordt bepaald door de regionale meldkamer en is afhankelijk van het soort melding. Wat echter wel mogelijk is, is een systeem te creëren van groeps-SMS waarbij leden van de buurtpreventie elkaar op de hoogte houden.

Zien Horen Melden

Burgers kunnen bijdragen aan een veilige leefomgeving door alert te zijn en signalen door te geven. Let zelf op onderstaande zaken en attendeer er je buren en anderen op:
- Geen waardevolle spullen in een auto laten, zeker niet zichtbaar
- Zet in geparkeerde auto dashboardkastje en andere opbergruimten open, zodat duidelijk is dat er niets te halen valt.
- Let erop dat de ramen van een geparkeerde auto helemaal gesloten zijn.
- Parkeer een auto zoveel mogelijk in het licht (buitenlamp of onder lantaarn)
- Zet voertuig (fiets, auto) altijd op slot, ook op de oprit.
- Laat fiets, kinderspeelgoed, enzovoort, niet op de oprit staan als het niet hoeft.
Situaties die opvallen:
- Een persoon die haastig om zich heen kijkt
- Een persoon die zij gezicht bedekt
- Een persoon die ongeduldig is
- Een onbekend persoon die meerdere malen gezien wordt
- Ramen van geparkeerde auto zijn beslagen en als het vriest ontdooid
- Het wegdek onder een voertuig is nat (staat er pas) of is groen (staat er al lang)
- Er zijn verse sporen te zien, bijvoorbeeld in de berm of in de sneeuw
- Een onbekend voertuig staat regelmatig in de straat.
Wat noteren en of melden betreffende signalement van een verdacht persoon:
- kleding (kleur, soort, merk)
- Haar (kleur, kapsel)
- Huidskleur
- Postuur (lang, kort, dun, stevig)
- Gezicht (snor/baard, bril, litteken, sierraden)
Wat noteren en of melden betreffende een verdacht voertuig.
- Kenteken
- Kleur
- Merk
- Bijzonderheden (beschadiging, versiering in de auto of aan buitenkant)
- Aantal personen in het voertuig.
Als je kenmerken van verdachte personen en/of voertuigen met datum en plaats genoteerd hebt en je hoort naderhand dat er iets gebeurd is kun je het melden. Als je spullen vindt waarvan de herkomst onbekend is, meld het. Hoe meer gegevens de politie heeft, hoe groter de pakkans en het rondkrijgen van voldoende bewijs. Alle gegevens gaan bij de politie in een zoekmachine en dat waardevolle matching opleveren. Bij betrappen op heterdaad, bel 112, wil je iets telefonisch melden bel 0900-8844. Vraag bij bellen met 0900-8844 altijd met wie je gesproken hebt. Als je vindt dat er niets of onvoldoende met je melding gedaan is kun je dat aan Buurtpreventie Sprundel rapporteren en dan is het van belang om ook de naam van degene die de melding aannam te vermelden. Al hetgeen uw in Sprundel opmerkt kunt u mailen naar buurtpreventiesprundel@gmail.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. en/of naar het e-mailadres van uw deelnemende wijkvereniging.

Bargoense tekens
Bargoense tekens zijn eenvoudige symbolen die door zwervers of inbrekers of andere groepen op de buitenmuren of deurposten van huizen zijn achtergelaten.
Klik hier voor de bargoense tekens